Drie nationale titels voor Gert Jan van Doorn: J18 4-, J18 4x en J18 8+

ARB_2016_J8

Tijdens de wedstrijden van de Amsterdamse Roeibond (ARB) op 18 en 19 juni op de Bosbaan werden tevens de nationale kampioenschappen voor junioren in de grotere nummers verroeid. Voor Gert Jan van Doorn – lid van de juniorenselectie van de KNRB – was het driemaal raak. Op zaterdag won de vier bestaande uit Jorke Kooijenga (Willem III), Olav Molenaar (Spaarne), Gert Jan van Doorn (Leythe) en Thomas van Olderen (Tromp) zowel de vierzonder (6.12) als de dubbelvier (8.09).

Op zondag roeide de acht, bestaande uit de eerder genoemde vier, aangevuld met Joris Moerman (RIC), Pieter Bas Kerpestein (Willem III), Obbe Tibben (’t Diep) en Jan Douwe de Boer (Wetterwille) in een scherpe tijd van 5.52 naar de overwinning.

Ook de jongere junioren en jeugdroeiers hebben in het weekeinde verdienstelijk geroeid:

  • op de vroege zaterdagochtend (om 8.00 uur) won Isabel van Opzeeland met grote overmacht het nummer Meisjes 16 skiff in een tijd van 8.25 (meer dan 30 seconden voor nummer 2).
  • op zondag wonnen Ruben Kouwenhoven, Felix Reininghaus, Chris Albers en Martijn Oortwijn, gestuurd door Lukas Rijntalder met grote voorsprong het nummer Jongens 14 dubbelvier.
  • Tenslotte won Klaartje Roovers haar heat in het nummer Meisjes 14 skiff.

Gert Jan traint verder voor de EK-junioren in Trakkai en daarna de WK-junioren op de Willem Alexanderbaan van 20-28 augustus.

Voor veel jeugd- en juniorroeiers was dit de laatste wedstrijd van het seizoen, maar we hebben van de coaches begrepen dat er tijdens de zomermaanden gewoon wordt doorgeroeid om in het najaar goed voorbereid van start de gaan in het nieuwe roeiseizoen.

Posted in Jeugd & junioren, Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top