Drie Leythe-roeiers naar EK, WK en Coupe!

Traditiegetrouw kwam op de afgelopen weekend gehouden NSRF/Slotwedstrijden op de Bosbaan het roeiseizoen 2016 ten einde.  Dit geldt echter niet voor die wedstrijdroeiers die mee mogen gaan doen aan internationale wedstrijden.

Van Die Leythe zijn Karolien Florijn, Gert Jan van Doorn en Isabel Opzeeland geselecteerd voor internationale wedstrijden.

Karolien Florijn, Nationaal Kampioene in de skiff 2016, zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het komende Europees Kampioenschap voor Junioren in 2016, dat van 9 tot 10 juli in Trakaj, Litouwen, gehouden zal worden. Zij mag in de skiff uitkomen.

Karolien_NK_2

Karolien na het behalen van de Nationale Titel in de Dames SA skiff

Ook Gert Jan van Doorn zal naar het Europees Kampioenschap worden uitgezonden. Hij is geselecteerd voor de Junioren Holland Acht. Als onderdeel van de voorbereidingen werd de acht tijdens de slotwedstrijden opgedeeld in 2 vieren zonder. De ploeg van Gert Jan noteerde een knappe  tijd van 6.08,85. Op zondag roeide zijn Junioren Holland Acht de prachtige tijd van 5.42.53.

Beiden staan tevens op de nominatie om deel te nemen aan de WK in Rotterdam dat van 20 tot en met 28 augustus a.s. op de Willem Alexanderbaan zal worden gehouden.

NSRF_2016_J8+

Gert Jan (met rood shirt) in zijn Junioren Holland Acht

Isabel van Opzeeland is geselecteerd voor deelname aan de Coupe de la Jeunesse, in Poznan (Polen)Zij zal daar uitkomen in de 4x- en mogelijk ook de meisjes acht. Op de NSRF=slotwedstrijden won deze acht met ruime voorsprong het Meisjes 18 veld in 6.43, 97, bijna 23 seconden vóór nummer twee.

NSRF_2016_M8+

Isabel (4e van rechts) met de winnende gelegenheidsacht

Jelle van Haasteren – nu roeiend bij Laga, maar nog steeds lid van Die Leythe – won de Slotwedstrijden het eerstejaars lichte achten veld. Hiermee wonnen ze tevens het lichte eerstejaars klassement 2016, een prijs gebaseerd op een puntentelling over alle wedstrijden over het  hele jaar.

NSRF_2016_Jelle_Laga

Jelle op slag in de winnende Laga Acht

Núria Stikvoort behaalde dit weekend haar zoveelste overwinning door samen met haar maatje  Sofie Mans uit Maastricht op de Argo Sprintwedstrijden het nummer Meisjes 18 2x te winnen.

Argo_2016_M18_2x

Núria en Sofie op het erevlot bij Argosprint

Posted in Jeugd & junioren, Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top