Die Leythe start op de Amstelbeker, 24 september in Amsterdam

Waar in het voorjaar op de Varsity de studentenverenigingen hun beste ploeg op het water leggen om de mee te strijden met de Oude Vieren, wordt in het najaar de equivalent voor achten georganiseerd waarbij ook burgerverenigingen mogen meedoen. Deze wedstrijd, de Amstelbeker, bestaat pas een paar jaar, maar begint steeds meer een prominente plek te krijgen op de wedstrijdkalender. Onze vereniging, toch een van de grotere van Nederland, is meermaals benaderd om aan deze wedstrijd mee te doen, maar heeft dat tot toe niet gedaan. Dit jaar wordt dat anders!

Voor de komende Amstelbeker zal een unieke samenwerking worden opgestart waarbij zowel veteranen als junioren in de verenigingsacht van Die Leythe gaan roeien. De Amstelbeker is een wedstrijd tussen verenigingen en het leek ons daarom mooi als alle leeftijden bij dit project betrokken worden. Het doel is immers de beste acht van Die Leythe te maken. Eén voor dames en één voor heren. Vooralsnog gaan we ervan uit dat per ploeg vier junioren en vier veteranen mee roeien.

Wie zijn of haar steentje wil bijdragen aan dit project, kan contact opnemen met onze wedstrijdcommissaris Voske de Buijzer-op het Veld via wedstrijd@dieleythe.nl of met Steven Oosterling.  

De wedstrijd vindt plaats op 24 september in Amsterdam en wordt georganiseerd door roeivereniging De Hoop. Het parcours op de Amstel ligt tussen de verenigingen Nereus en de Hoop. Zie voor meer informatie de website http://www.amstelbeker.nl/.

Posted in Mededelingen ROW en veteranen, Nieuws, Row & veteranen, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top