Die Leythe op zijn best

Wat een topdag (behalve het weer) was het zaterdag 28 September 2019.

Die Leythe, roeivereniging, De Onderlinge

Onderlinge

Een volbezette onderlinge, waarin we mooie strijd gezien hebben. Bijzondere nummers vind ik altijd de familie-2x, zelfs familie-4x en voor het eerst ook de wherryrace gewonnen door een familie. 

De junioren van onze vereniging waren veruit het beste vertegenwoordigd. Voor 4 of  5 keer over de baan draaien ze hun hand niet om.

Bij de medaille-uitreiking bleek  dat sommige roeiers ook 4 medailles gewonnen hadden.

Helaas ging de Koperen Ploert en Pot (onderlinge wedstrijd Die Leythe-Njord) niet door, doordat Njord het niet goed georganiseerd had. De overwinning gaat dan natuurlijk naar ons, zoals we dat geclaimd hebben.

Huldiging

Op het allerlaatst  hebben we besloten vanwege het onzekere weer de huldiging binnen te doen.

Wat was het gezellig druk, leuk dat er zo veel mensen waren. Rolf Marselis, voorzitter van Leidse sportfederatie en Marcel Cramwinkel, wethouder sport in Voorschoten waren aanwezig om de huldiging te doen van onze 7 medaillewinnaars van NK- en/of WK-, EK-medaille en hun coaches.

Onze herows waar we als vereniging heel trots op zijn. We hebben getoast op ons 105jarig bestaan, met een heerlijk drankje. Radio Sleutelstad was aanwezig:

De gehele uitzending met de interviews wordt maandag of dinsdag tussen 18.00-19.00 uitgezonden in Sport 071 op Sleutelstad FM.

Lustrumfeest

Alsof de dag nog niet feestelijk genoeg was, ging de huldiging geruisloos over in een fantastisch georganiseerd lustrumfeest, waarin alles klopte. Het begon met heerlijk verschillende soorten eten met als toetje wel 10 verschillende taarten gebakken door leden. Tijdens het eten en daarna was het open podium waarop jong en oud ongekend talent liet zien. Bijzonder om te zien hoe met name de jeugd zo onbevangen het podium op kruipt, maar vlak de ouderen niet uit …

Na het open podium kon ieder die dat wilde in het krachthonk uit zijn dak gaan zonder dat de omgeving daar last van had bij de silent disco. Heerlijk ongegeneerd meezingen met de muziek, immers niemand hoort je, het was top. We sloten deze onvergetelijke dag af om 22.00u.

Bij deze wil ik de onderlinge commissie, de barcommissie, de feestcommissie en de lustrumcommissie en alle andere vrijwilligers ontzettend bedanken voor deze geweldige en bijzondere dag, wat een organisatie! Ik ben er ontzettend trots op dat ik van zo’n mooie vereniging voorzitter mag zijn.

Hartelijke groeten Talitha van Haasteren.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top