Die Leythe heeft twee Nationale Skiff-Kampioenen: Isabel van Opzeeland en Gert Jan van Doorn

Isabel van Opzeeland en Gert Jan van Doorn hebben op de Nationale Kampioenschappen voor kleine nummers (NK-klein) op de Bosbaan geschiedenis geschreven: het winnen van Meisjes 18 Skiff én Jongens 18 Skiff in één jaar. Die Leythe, de roeiers en coach Ed Maan werden overladen met felicitaties en bewonderende blikken. Want het waren heel bijzondere races.

Vanwege de omvang van de skiffvelden (bij de jongens meer dan 50 roeiers) begonnen op vrijdagavond reeds de time-trials; op zaterdag volgden de kwart- en halve finales en op zondag de finales.

   

Isabel, pas een maand geleden 16 jaar geworden en startend in het Meisjes 18 veld, roeide in alle drie voorronden de snelste tijd, maar de verschillen waren niet erg groot. In de finale begon Isabel rustig, maar bouwde haar voorsprong gestaag uit, met aan de finish een verschil van maar liefst 11 seconden op nummer twee (Viking) en 12 seconden op nummer drie (Maas).

Gert Jan maakte het succes compleet door een achterstand van 4 seconden na 1500m op zijn sterke concurrent Olav Molenaar van Spaarne met een verwoestende eindsprint om te zetten in een voorsprong van 12 seconden bij de finish. Het was waarschijnlijk de meest spectaculaire race van de dag in een tijd (7.10) gelijk aan die van Njord-skiffeur Stef Broenink in de finale van de Heren Elite Skiff.

Ook Karolien Florijn droeg bij aan het succes voor onze vereniging door brons te winnen in de Dames Elite Tweezonder, samen met Nereus-roeister Aletta Jorritsma. Op grond van deze prestatie zal zij waarschijnlijk door de KNRB worden uitgezonden naar de Wereldbeker in Belgrado en naar het Europees Kampioenschap. Wij van Die Leythe hopen dat zij evenals vorig jaar in de skiff zal meedoen aan de Koninklijke / Holland Beker.

Van de overige zeven Leythe skiffeurs haalde Alexander Suyver wel de finale (J16 1x) maar de energie was in zijn vierde race in één weekend uitgeput, hij werd zesde (van de 36). Jildou Wassenaar startte in haar halve finale (M16 1x) te rustig, waardoor zij de finale op één seconde miste. Zij maakte het goed door de B-finale te winnen in een tijd die haar in de A-finale een vierde plaats zou hebben opgeleverd.

Die Leythe feliciteert de medaillewinnaars én hun coaches Ed Maan, Frans van der Vliet en Bas Kreuger.

 

Posted in Jeugd & junioren, Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top