De oliebollentocht van vrijdag 27 december 2019

Het roei-jaar is weer afgesloten door de recreatiecommissie met de beroemde vaak beruchte oliebollentocht. Beroemd omdat het een tocht is waar jong en oud, ervaren en minder ervaren roeiers gezamenlijk in gestuurd C-materiaal naar restaurant d ’Oude Sluijs in Leidschendam roeien waar warme glühwein en door de kroegbaas zelf gebakken oliebollen voor ons klaar staan als we moe en koud de boot uit komen. Berucht omdat het eind december kan sneeuwen, hagelen, regenen, hard waaien, noem het maar. En deze keer? Dit jaar was het een feestje. We hadden een strak blauwe lucht, weinig wind en een lekker winterzonnetje. De stemming was prima en de 2 C4-en, de 6 wherry’s, de Dokkumer Ee en de Luts kwamen vrij snel na elkaar binnen, waardoor het een gezellige drukte in d’ Oude Sluijs was. Na terugkeer werden alle boten keurig schoongemaakt weer in de loodsen gelegd. Veel roeiers zeiden na afloop: “tot volgend jaar, dit was zo leuk, ik ga zeker weer mee.”

Voor in de agenda: Oliebollentocht op vrijdag 30 december 2020. Een maand van te voren hangen we de inschrijflijsten weer op in de sociëteit.

De recreatiecommissie wenst iedereen een goed uiteinde en een mooie start van het nieuwe jaar. Laten we er weer een mooi roei-jaar van maken. We zien jullie graag op de Nieuwjaarsreceptie op Die Leythe op 1 januari vanaf 16.00 uur.

Posted in Mededelingen recreatieroeien, Nieuws, Recreatie

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top