De Korte Vliet Wedstrijden, ze komen er weer aan, op zondag 22 november

KVW-2014(2)

De zomer is bijna ten einde, de vakantie is alweer een maand voorbij, en daarom kijken we alvast vooruit naar zondag 22 november, de dag dat de 5de Die Leythe Korte Vlietwedstrijden gehouden gaan worden.

Voor wie er nog nooit bij is geweest: de Korte Vliet Wedstrijden zijn een tijdrace, waarbij de ploegen achter elkaar starten met een startverschil van 20 seconden. Het parcours heeft een lengte van +/- 4.700m en loopt van het Rijn-Schiekanaal via de Vliet naar de het Korte Vlietkanaal. De start is direct na de Julius Caesarbrug, de finish vlak voor de Hoflandbrug.

Er wordt geroeid in twee blokken:

  • Blok 1 start om 11.00 uur en blok 2 om 14.00. Wanneer je start hangt af van de blokindeling.
  • Er is een ruime verscheidenheid aan wedstrijdnummers uitgeschreven. Voor ieder wat wils.

Voor alle ploegen die in 2016 willen deelnemen aan de Heineken Vierkamp, de Head of the River, de Tweehead of de  Skiffhead is deelname verplicht.

KVW-2014(4)

Niet alleen de ervaren roeiers kunnen deelnemen, maar ook instructieleden en jeugdleden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Korte Vliet Wedstrijden in een C4x+.  Informeer alvast bij je roei-instructeur, als deze uitdaging je wat lijkt.

Verdere informatie is te vinden op het inschrijfportaal van de KNRB: http://wedstrijden.knrb.nl/nl/1544 en binnenkort ook op deze site, onder ‘wedstrijden’. De inschrijving is geopend vanaf 1 oktober.

Na afloop wordt er ook dit jaar weer een gezellige borrel georganiseerd in de sociëteit, waar  de uitslag bekend wordt gemaakt en de blikken uitgereikt.

KVW-2014(5)

Vrijwilligers nodig!

Zonder vrijwilligers kan deze dag geen doorgang vinden. Vele handen maken licht werk en Leytheleden mogen zonder startgeld te betalen mee roeien: daarom vragen wij als tegenprestatie, dat iedere ploeg die zich straks inschrijft de helft van de bemanning als vrijwilliger opgeeft. Jullie worden dan ingezet voor het blok, waarin de ploeg NIET roeit. Dus van een 8 verwachten wij 4 vrijwilligers, van een 4, 2, en van een 2, 1. Op skiffeurs doen wij alleen een moreel beroep.

KVW-2014(3)

Maar niet-roeiende vrijwilligers zijn uiteraard, net als vorig jaar, ook van harte welkom. Het parcours uit zeer goed geschikt om mee te feitsen en aan te moedigen. Vanaf eind september september komen er inschrijflijsten te hangen in de sociëteit, of stuur een mail naar infokvw@dieleythe.nl, als je (weer) zin hebt om mee te helpen. Wij zijn onder andere op zoek naar tijdwaarnemers, ‘vlothonden’, mensen langs het parcours bij bruggen/bochten en EHBO’ers. Aanmelden kan via infokvw@dieleythe.nl of op de inschrijflijst die vanaf eind september in de sociëteit hangt.

Tot nader bericht,

De KV2015 commissie

Posted in Bestuursmededeling, Jeugd & junioren, Mededelingen ROW en veteranen, Mededelingen wedstrijdroeien, Nieuws, Row & veteranen, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top