Brons voor Karolien op EK in Glasgow / WK Junioren in Racice met Isabel en Jasper begonnen

Afgelopen weekeinde heeft de Nederlandse vrouwen dubbelvier (Olivia van Rooijen, Karolien Florijn, Sophie Souwer, Nicole Beukers) brons veroverd bij de Europese Kampioenschappen in Glasgow. Het was een zwaarbevochten podiumplaats, achter de zeer sterke Polen en de Oekraïeners, die onze dames het zilver afsnoepten met een zeer goede tweede kilometer; en vlak voor de Engelse ploeg die de laatste 500m sterk kwam opzetten. Het was de vierde internationale podiumplaats voor Karolien dit jaar na goud in Belgrado (W4x), zilver in Linz (W2x) en brons in Luzern (W4x). Verder Leids EK-succes was er voor Boudewijn Roëll (Asopos) in de Holland Acht (zilver) en Ward van Zeijl in de lichte dubbelvier (brons). De Nederlandse senioren equipe bereidt zich nu voor op de Wereldkampioenschappen in Plovdiv (Bulgarije) van 9-16 september.

Het podium in Glasgow: (1) Polen, (2) Oekraïne, (3) Nederland

boven in beeld: Nederland (Karolien tweede van rechts), onder in beeld Oekraïne dat zilver viert

De finalerace van Karolien is te zien via deze link: Finale W4x EK Glasgow 2018 met Karolien Florijn

Afgelopen donderdag zijn de Wereldkampioenschappen voor Junioren begonnen in Racice (Tsjechië) met deelname van twee Leythe-roeiers:

  • Isabel van Opzeeland op slag in de meisjes vierzonder
  • Jasper Joordens op slag in de jongens acht

foto met dank aan Ellen de Monchy

  

De meisjes vierzonder plaatste zich met een tweede plaats in de voorwedstrijd voor de halve finale op zaterdag om 11.32 of 11.39 uur.

de start van de jongens acht: Nederland onder in beeld (Jasper op slag)

De jongensacht werd derde in de voorwedstrijd achter Duitsland en Polen. Zij moeten vandaag een tweede plaats halen in de herkansing om door te gaan naar de finale op zondag.

De wedstrijden zijn live in beeld te volgen op www.worldrowing.com.

 

Posted in Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top